Wedstrijdverslagen van ONK den Dungen en MX2 junioren Stevensbeek 18-3:

Eric, Sem en Edwin reizen op zondagochtend af naar den Dungen. Een prachtige baan met een ietwat hardere ondergrond. Rondetijden gaan op deze baan dan ook kort bij elkaar zitten. Iets over negen is het de beurt aan Sem een tijd te zetten. Hij perst er dan een 9e tijd uit wat gewoon oké is. Een half uur later doet ook Eric het prima met een 6e tijd. Jorg doet het ongeveer gelijktijdig in Stevensbeek ook erg goed met een P3.

Sem en Jorg gaan dan nog juist voor de middag aan hun 1e manche beginnen. De start van Sem (den Dungen) is niet zijn beste en komt na een ronde door op 12. Kan dan wel gelijk de ronde erop een plaatsje doorschuiven naar 11. Rijd dan nog wel in paar ronden gaatje naar voorganger dicht. In ronde 6 valt Sem dan terug naar 14 en de ronde erop naar 18. Duidelijk dat er iets mis is blijkt na de race een kapotte voorband de boosdoener. Jorg (Stevensbeek) reageert goed op het hek, maar buurman komt een beetje tegen zijn arm leunen. Houd daarbij toch wel ietsje in en gaat in middenveld 1e bocht in. Aan einde van deze wat langere doordraaier gaan er 2 in zijn spoor liggen. Ergens tussen een 25e tot 30e plaats verdwijnt hij het bos in. Rijd dan een super 1e ronde en komt al door op 17. Houd er de gang dan goed in met een p6 aan de finish. Beroerde eerste honderd meter maar daarna super gereden en gekwalificeerd voor A-finale. 12.15 gaat Eric bij ONK den Dungen als een speer uit de startblokken. Komt na een ronde door op 5 en heeft er goed de gang in. Gaat halfweg de race dan ook naar 4 en zet de aanval in voor p3. Aanklampen, volgen en de druk erop houden gaat goed, maar het gaatje voor de inhaal actie komt er niet. Echt van begin tot eind goede race en P4 is dan ook een goed resultaat.

Sem mag dan weer om 14.50 gaan strijden in zijn 2e manche. Pakt een start in het middenveld en gooit er een strak tempo in. Verliest in zijn eerste ronde ff een plek die hij na 5 ronden toch ook weer terug pakt. Door de gehele race te pushen kan hij in de laatste ronde nog een plek naar voren. Prima race van Sem met een mooie top 10 finish. Om 15.10 is het dan de beurt aan Jorg er het beste van te maken in de A-finale. Van de 77 inschrijvingen komen hierin de beste 44 tegen elkaar uit. In middenveld gestart verdwijnt hij op +/- 20e plek uit het gezichtsveld. Goede eerste ronde brengt hem dan al op 13 bij de jurywagen. Trapt dan lekker door en halve ronde later al op 10 aangekomen ff onderuit. Teruggeslagen naar 12 weer vol in de aanval en ronde later alweer terug op 10. Lijkt in deze race max haalbare want P9 zit dan al 10 sec. van hem los. Met een lekker ritme rijd hij het gat in 3 ronden dicht en schuift nog snel door naar 8. Ook P7 komt nog in zijn gezichtsveld en op finishlijn scheelt dat nog 0.023 sec. . Jammer van foutje in 3e ronde maar na verder geweldige race een hele mooie P8. Dan is de laatste race van deze warme zondag nog voor Eric. Een net iets mindere start bemoeilijkt gelijk zijn doel dit keer het podium te halen. Fel strijdend wil Eric dan ook zijn P8 van dat moment verbeteren. Niet iedere baan geeft veel inhaal mogelijkheden en dit is er ook zo één. Dan wel met de nodige moeite haalt hij er nog een P6 uit. Eindstand van de dag is dan een keurige P5. Deze week dan nog maar ff flink in zware zandbakken trainen. Dit om a.s. zondag goed voorbereid in Axel aan de start te komen. Ook hiervan weer een verslag over een kleine week………….