Wedstrijdverslagen Berghem 1-7 en Eersel 2-7 :

Eric en Sem deden afgelopen dinsdag een training in Grevenbroich (D). En dan woensdag nog ff in Eersel ter voorbereiding op ONK van 2-7. Jorg deed woensdag in Groesbeek en zaterdag in Boxmeer mee aan regio-wedstrijd.

Sem gaat zaterdag om 10.30 met 36 anderen de baan van Berghem in en zet dan een 14e tijd. Begin middag vangt hij dan race 1 aan met een minder goede start. Werk aan winkel want na eerste ronde pas op 20 stemt hem niet tevreden. Kan dan ongeveer elke ronde wel een plaatsje klimmen. Fel gestreden voor het maximaal haalbare komt hij dan op p13 over de finish.

Om 16.00 uur vangt Sem race 2 aan met een betere start. Helaas krijgt hij deze keer juist niet zo gemakkelijk de goede lijnen gevonden. Probeert van alles maar de perfect flow komt er niet. Wisselt tijdens de race een paar keer van positie maar wordt ook nu weer 13e.

Eric reist dan op zondag ochtend af naar Eersel. Tijdens tijd zetten geen perfecte ronde kunnen maken en P17 wordt zijn deel. Als 17e oprijden naar starthek is plaats 2 aan binnenzijde niet bezet. Deze kans laat Eric niet onbenut en gaat daar dus staan. Moet je natuurlijk nog steeds rap vertrekken als het hek valt. Doet Eric dan ook en vangt manche 1 aan op P8. Is dan in begin net wat te lief en verliest dan al snel een plaatsje. Half weg race dan nog een gelijke situatie en valt terug naar 10. Herpakt zich dan en op karakter in 6 ronden toch nog terug naar 8.

Ook in race 2 blijft hetzelfde startplekje vrij. De rechterbuurman en Eric raken elkaar dan in de eerste meters wat tijd kost. Mindere start maar een fabelachtige eerste ronde wordt dit “missertje” weggepoetst. Vanuit het middenveld na 1 ronde op 7 rijden was erg knap. Is nu dan ook vanaf het begin brutaler en dat werpt zijn vruchten af. Heeft op een bepaald deel van de baan ook een betere lijn gevonden. Hier maakt hij tijdens de race goed gebruik van voor inhaalacties. Halfweg wedstrijd schuift hij daar dan ook weer een plaatsje op. Heeft nu echt het goede gevoel en dan ook maar in de inval voor P5. Met nog een halve ronde te gaan weer een perfecte inhaal actie. Nog wel ff opletten voor een tegenaanval, maar deze wordt vakkundig afgeslagen. Superrace en met een 8 – 5 totaal op 5 in einduitslag.

Voor komend weekend nog geen wedstrijd op de kalender, maar gaan zeker niet stil zitten. Wordt vervolgd ……………….