Wedstrijdverslagen Balen (B) , ONK Boekel en Emmen :

Op zaterdag 12 Augustus ff een uitje naar België : Balen / Mol . Sem zet hier bij tijdtraining een 12e tijd neer. Gewoon goed van Sem en grote broer Eric mag 15 minuten later de baan op. Die zet daar dan ff de snelste tijd op de klok “pole position” . In de races eindigt Sem op P13 en P14 en op 12 in de einduitslag. Best naar behoren in dit sterke veld. Eric wint zijn 1e manche maar door val P2 in 2e manche. Hiermee eindoverwinning aan de neus voorbij, maar goed gereden.
Ondertussen aardig wat track meters gemaakt tot aan ONK Boekel. Tijdtraining Sem P15 en Eric P6. Spreken ooit over thuisvoordeel, maar door alle regen was baan volledig anders. Bij Sem zat werkelijk alles tegen in deze race. Slechte start , valpartij , zadel kwijt ofwel geheel geen kans in een goed ritme te komen. Daar waar een ander gestopt zou zijn bikkelde Sem wel door tot aan de finish vlag (P17). Kans op revanche komt er niet want na alle 1e races hebben ze het afgelast. Race erna begint voor Eric ook met niet al te beste start. Rijd zich in die eerste ronde nog wel goed naar voren. Gaandeweg de race nog paar plaatsen gewonnen eindigt hij op P7. Ook voor hem komt op deze zondag dus geen 2e manche.
Afgelopen zondag hadden Eric en Sem wedstrijd in Emmen. Tijdtraining had Sem een 19e tijd waar Eric een 8e tijd neerzet Waar de verschillen tussen de rijders klein waren, was hij hier tevreden mee. Bij de 1e manche was Sem goed weg uit het hek. Helaas werd hij daarna wat naar buiten geduwd waardoor zijn start niet helemaal super was maar ook niet slecht. Kwam de eerste ronde op een 15de plek door. Tijdens de wedstrijd 1 plekje verloren en geëindigd op p16. Rijden kon beter vond Sem. Bij de start van Eric viel zijn motor meteen helemaal weg en als laatste aan de wedstrijd begonnen. Kwam de eerste ronde al op een 13e plek door, het rijden ging dus goed. In de race kreeg hij te maken met een motor probleem waardoor hij helaas als laatste is geëindigd. Bij de 2e manche had Sem een redelijke start en kwam op een 14e plek door na de eerste ronde. Ook weer een plekje verloren tijdens de wedstrijd en geëindigd op p15. Rijden was nu beter alleen had Sem wat last van harde onderarmen. Maar later werd iedereen in zijn klasse gediskwalificeerd. Dit voor doorspringen tijdens gele vlag situatie. Alles bij een bult waar je de vlagger niet kon zien. Aandachtspunt voor organiserende vereniging en KNMV. Eric reed nu met zijn andere motor. Pakt een goede start, maar helaas aanraking met een andere rijder waardoor hij als 7de de eerste ronde door kwam. Tijdens de wedstrijd 1 plekje gewonnen en geëindigd op een 6de plaats. Over het rijden was hij tevreden . Kreeg wel wat last van zijn arm die hij bezeerd had met een val tijdens de tijdtraining. Staat nog altijd op 3 in kampioenschap maar door uitval 1e manche sluipt concurrentie dichterbij. Over 2 weken gaat het ONK voor Eric verder in Lelystad. Waar u ook weer een verslag van krijgt.