Wedstrijdverslag Westerbork en Horst 7-5

Voor alle drie de coureurs stond er een zware zandbaan op het programma. Sem en Jorg gaan nagenoeg tegelijk de tijdtraining in. Beide in Nederland, maar wel ongeveer 220 km bij elkaar vandaan. Deze zandbanen worden echt per ronde zwaarder en trager. Het is dan ook zaak zo snel mogelijk een goede tijd te zetten. Sem zoekt naar de juiste lijnen en een vrije ronde. Probeert ook gelijk vanaf het begin te “pushen”. Hiermee komt hij in zijn 6e rondje aan op een 18e tijd. Voor Jorg is het ook zaak gelijk vanaf het begin ervoor te gaan. Ook hij krijgt pas in ronde 6 een vrije kans. Schiet dan ook gelijk van een 14e naar uiteindelijk 6e tijd. Zo een drie kwartier later is het de buurt aan Eric. Met wat meer ervaring vind hij al sneller de juiste lijnen. Deze brengt hem al in de 2e ronde naar een keurige 10e plaats. Benaderd in de ronden erna nog wel zijn besttijd, maar verbeterd deze niet meer.

Voor de eerste wedstrijd gaan Sem en Jorg ook nu weer bijna gelijk op. Sem vertrekt goed en passeert na een volle ronde als 17e de jury-bus. Na een volle manche maximaal strijd geleverd te hebben bereikt als 16e de finish. Jorg komt met te veel wielspin maar slecht weg vanachter het starthek. Komt na een volle ronde door op 20 en finisht op 16. Begin middag is het dan de buurt aan Eric. Erg gebrand op een goede prestatie vliegt hij er vol in. Goed weg aan het hek maar lichtjes ingesloten in 1e bocht en na een ronde op p12. Zich daarna een weg naar voren gebaand en als 7e gefinisht. Erg knappe race en er zelf ook tevreden over.

Rond de klok van 14.30 gaan Sem en Jorg weer naar het hek voor hun laatste race van de dag. Sem is nu zelfs iets beter weg en houd vele ronden prima stand op p14. Richting het einde van de race helaas toch het kleine foutje. Zo een onschuldige val kost dan toch gelijk seconden en posities. Valt hierbij dan 2 posities terug en wordt daarmee wederom 16e. Echt prima gereden, maar wel jammer van het foutje. Jorg staat in de A finale maar wel in de 2e startrij. Is nog redelijk weg, maar treft in eerste honderden meters tot 2x toe gevallen rijders in zijn spoor. Met grote achterstand begonnen en toch van 40 naar 25 gereden. Dan mag Eric een uur later als laatste van de 3 aan zijn 2e manche beginnen. Na mindere eerste ronden gaat hij vol in de aanval vanaf p14. Werkt zich hierna nog op naar een 9e plaats. Moe gestreden, maar niet ontevreden alles inpakken en de lange rit naar huis inzetten. Komend weekend wordt het voor Eric een wedstrijd in Hellendoorn en voor Jorg wordt het Venlo. Ook van deze wedstrijden gaan we u uiteraard via de nieuwsbrief op de hoogte houden.