Wedstrijdverslag van ONK  Axel  25-06-2023 :

Zaterdag 24-6 alle drie op circuit Bezuidenhout in Boekel nog wel ff een training gedaan.

De zondag deed alleen Eric mee aan een ONK wedstrijd. Al op zaterdag vertrokken want tis toch een dikke 2 uur rijden.

In de ochtend 1 rondje voor baanverkenning en dan tijd zetten. Paar keer aanzetten eindigt hij toch wel kort op 8 en 9, maar wordt het P10. Gezien aanwezige jeugdige toppers met de nodige ervaring niet slecht.

Om 13.20 dan zijn eerste manche waarbij Eric niet in mooie rechte lijn wegkomt. Dit kost net wat extra tijd en gaat dan pas ergens tussen 20 / 25 de eerste bocht. Maakt dan toch al gelijk een goede eerste ronde en komt door op 13. Baant zich een weg naar voren en eindigt uiteindelijk op 10. Jammer van een iets wat mindere start, maar wel een erg goede race gereden.

Bij deze temperaturen is het een uitputtingsslag dus ff goed rust nemen voor race 2. Die is dan een stuk later die middag en vangt aan om 16.30. Met een veel betere start zit Eric na een volle ronde op 8. Blijft goed druk zetten op de rijder voor hem, maar een even snelle rijder voorbij is niet eenvoudig. Halfweg wedstrijd lukt het dan wel door te stoten naar P7. P6 is ondertussen wel een stuk los kunnen rijden. Met dezelfde rondetijden is het gat dan ook niet dicht te rijden. De rijder achter hem is zelfs iets langzamer dus is het zaak constant blijven. Dat is dan ook wat Eric doet en eindigt hij daarmee de  race op P7. Ook na het optellen van de verzamelde punten wordt het P7 in de einduitslag. Zeker tevreden over zijn 2 races vlug de spullen pakken voor nog een lange rit naar huis.

Zondag heeft Eric weer een ONK en mag daarvoor naar Eersel. Voor andere 2 piloten staat niets vast, maar zal er vast op zaterdag ergens gereden gaan worden. Uitslag van Eersel volgt ook weer ergens volgende week ……….