Wedstrijdverslag Overloon 22-4  en Markelo 23-4

Alle motoren waren laatste week nog onder handen genomen. Bij vd Laar racing daarvoor overuren moeten maken. Zij hadden toch maar weer 3 bommetjes neergezet en daarvoor dank. Met 3 rijders in het team zijn het vaak wisselende resultaten. Deze keer dan ook weer, maar gelukkig dit keer 2 van de 3 goed.

Zaterdag mocht Jorg het al een dag eerder dan normaal gaan doen in Overloon. Mooie zandbaan die hem niet geheel vreemd is. Ook hier weer veel inschrijvingen (71) en word het geheel in 2 groepen gesplitst. Met tijdtraining zeker wel zijn best gedaan, maar geen volle ronde vrij baan gehad. Hierdoor moet je inhaal acties doen die toch tijd kosten. Een 9e tijd werd zijn deel wat ongeveer 6e zou mogen zijn. Met een redelijke start duikt hij als 15e het bos in om er op p10 uit te komen. Wel lekkere eerste ronde maar helaas functioneert de “roll off” daarna niet meer. Met slecht zicht iets voorzichtiger te werk gegaan en op 9 de race gefinisht. Hiermee de A finale bereikt waar uiteindelijk de punten verdeeld worden. Van de 71 inschrijvingen nemen de 40 snelsten het hierin tegen elkaar op. Met weer een redelijke start komt hij na een volle ronde op p15 door. Jorg klimt gaandeweg de wedstrijd nog wat plaatsen en pakt een keurige 10e plaats. Hiermee tikt hij de top 10 aan waar we op dit moment tevreden mee moeten zijn. Hebben nog voor een 125 gekozen in 2023 zodat hij ook MX2 jeugd mag rijden. Dit is een lichtere machine (minder vermogen) die dan op sommige fronten iets te kort komt. Hopen dat zijn start een keer gunstiger uitpakt dan kan het nog een paar posities beter uitvallen. Verder zijn wij op dit moment dik tevreden ………..

Een dag later is het de beurt aan Sem en Eric. Na een wolkbreuk op zaterdag zag het circuit er niet best uit. Zondag ochtend toch nog wel nat maar het kon doorgaan. Sem zijn motor voelt na wat wijzingen veel beter en hij rijd daarmee een 18e tijd. Waar het een maand eerder nog 39 was dus een dikke verbetering. Eric was hierin minder fortuinlijk met problemen aan de “wedstrijd” motor. Een 27e plek werd zijn deel met een deuk in het vertrouwen. Na het openen van het blok blijkt productiefout de oorzaak. Helaas kun je dit als monteur nooit zien en dus voorkomen. Nog net voor de middag start Sem zijn 1e manche. Met een goede start, constante rondetijden en mooie gevechten pak hij P14. Waar top 20 er een maand gelden echt niet inzat dus nu een super resultaat. Na de race van Sem is het de beurt aan grote broer Eric. Deze genoot wel van Sem zijn geweldige optreden, maar zijn eigen race lukte helaas niet. Eric had de andere motor moeten nemen welke toch wat minder goed voelt. Toch geprobeerd het beste ervan te maken voelde alles echt fout. Wat vol tegen zijn instelling is ging hij toch vervroegd van het strijdtoneel. Paar uur later mocht de zeer gemotiveerde Sem op voor zijn 2e manche. Ook deze werd weer nagelbijtend spannend. Met weer een goede start, constante rondetijden en mooie gevechten. Ook nu werd P14 zijn deel. Na goed gesprek tussen Ed en Eric werd besloten de 2e manche niet te starten. Eerst midden van de week weer een fijne ontspannen training afwerken. Hiermee vertrouwen en goede gevoel weer winnen en dan op naar de volgende wedstrijd.