Wedstrijdverslag MON 125cc cup te Hummelo 04-06-2023 :

Eric en Jorg gaan nu eens een keer in de zelfde klasse van start. Hadden beide voor deze zondag geen wedstrijd in eigen competitie. Nooit hier gereden en om wedstrijdritme te houden dus ingeschreven. Voor Eric waren er ONK collega’s aanwezig dus een mooie tussentijdse niveau test. Jorg mocht het hier opnemen tegen snellere jongens dus ook prima test. Boys wilde voor aanvang trainen de baan al ff lopen om toch te weten hoe deze ligt. Vandaar ook op tijd naar het Achterhoekse Hummelo gereden. Heel mooie baan met leuke sprongen, maar plaatselijk wat smalle stukken.

Om 10.30 is het dan voor beide heren zover om een tijd te zetten. In een veld met 44 rijders is het niet eenvoudig een volledig “vrije” ronde te rijden. Op de smalle stukken kan een traag rijdende collega je snel een paar tienden in tijd kosten. Beide treffen het ff niet in wat een goede ronde leek te zijn. Een gevallen rijder zorgt voor een gele vlag situatie waardoor de ronde niet snel meer is. Eric blijft in deze gecombineerde 125/250 klasse dan “steken” op 9 en Jorg op 36.

Dan de start (13.45) van de 1 manche waarbij Eric goed vertrekt en Jorg vanuit 2e rij achterin aansluit. Na 3 felle / snelle rondes op p3 gooit de rijder van p4 via de binnenlijn de motor voor die van Eric. Hier blijkt dan toch eigenlijk net te weinig plaats voor en dan samen plat. Terug gevallen naar 15 zet Eric dan de achtervolging in. Elke ronde volgt er dan wel een passeer moment wat hem dan nog naar 7 brengt. Zij het wat verder achterin gaat Jorg goed mee met hoger level rijders als gewend. Door net iets meer te puschen dan normaal ontstaan bij hem harde onderarmen (armpump). Hij moet dan daarop het tempo iets aanpassen om de race safe uit te rijden. Zeker wel goede race en verstandig machine en lichaam heel naar p36 gereden.

Later die middag manche 2 met een kopstart / holeshot voor Eric. Jorg vangt de wedstrijd aan vanuit de 2e startrij en dan wordt het dus gewoon braaf aansluiten. Eric gaat als de brandweer maar kan na 6 ronden thuisrijder Taspinar niet achter zich houden. Deze piloot weet in zijn achtertuin dan ook ongeveer ieder zandkorreltje te liggen. Beide rijders komen op dit moment ook al de eerste achterblijvers tegen. Met het passeren van deze rijders valt het voor de kopman een paar keer wat gunstiger. Hierbij verliest Eric eerder dan gewenst de aansluiting. Deze zou nodig zijn om aan het einde nog een aanval te kunnen plaatsen. De aanval blijft uit maar na een keurig gereden race is P2 zijn deel. Jorg zijn 2e manche is eigenlijk wel gelijk aan die van de eerste. Ook nu weer prima race met een finish op P35. Sem had geen wedstrijd, maar ging op zaterdag middag tijdens training weer hard !! 😊 Gaat hiermee met veel vertrouwen zondag naar een ONK wedstrijd in Lochem. Eric zijn weekend indeling is op moment van berichtgeving nog niet zeker. Zit te denken aan de 125 cup wedstrijd van zaterdag in Wanssum. Jorg gaat komend weekend van alles ondernemen maar iig geen wedstrijd rijden…………….