Wedstrijdverslag MON 125cc cup/mx2 inters te Wanssum en ONK 85 Lochem:

Eric reisde op zaterdagochtend al af naar het Limburgse Wanssum. Hier had de plaatselijke MX vereniging een weekend met MON wedstrijden. Zaterdag is dan voor de jongere generatie waarbij ook de 125cc cup rijders. Hierbij had ook Eric zich ingeschreven.

Rijd bij tijdtraining gelijk 5 snelle ronden achter elkaar. Alle 5 zitten ze heel kort bij elkaar waarbij ronde 1 de snelste blijkt waarmee hij op P6 komt. Met een nog erg vlakke baan en 250 machines er tussen gewoon prima.

Om 13.30 is het dan zover dat de 1e manche verreden gaat worden. Goede start is toch wel essentieel op deze omloop. Wel goede reactie op het vallende hek, iets te vlug opgeschakeld en niet op tijd bij eerste bocht. Komt daardoor na volle ronde “pas” door op 14. Dit kan zeker beter en Eric  gaat dan ook in de aanval. Gaande de wedstrijd diverse rijders passerend eindigt hij de race op P7. Helaas een mindere start , maar verder prima race.

Een drietal uurtjes later wel goede start en vangt race aan op 4. De  goede lijnen worden snel gevonden en kan zo nog doorstoten naar 2. Na 2 races zet hij zichzelf daarmee toch op het podium en wel P3. Met de beker naar huis om de dag erop weer terug te keren in Wanssum.

Nu om deel te nemen bij de meer ervaren MX2 inters van de MON. Ook zij rijden in de ochtend een tijdtraining om te weten in welke volgorde ze naar het hek mogen. Bij deze met MX1 rijders gecombineerde klasse rijd hij een 11e tijd.(5e MX2) Kan deze positie helaas niet omzetten tot ook een goede start. Gaat tijdens 1e manche nog een keer onderuit en finisht dan op P5 van MX2 (is P10 met MX1 erbij). Deze inters zijn door ervaring ook wel betere starters.

Race 2 wordt dan ook weer op 12 (6e MX2) aangevangen en Eric rijd dan nog netjes naar 4.(9 met MX1 erbij) Weekend vol wedstrijd tempo gaat Eric tevreden huiswaarts. Sem vertrekt op zondag al vroeg richting het Achterhoekse Lochem voor zijn 85cc ONK. Bij de tijdtraining die ochtend zet Sem hem op een keurige 9e plaats. Goed weg uit het hek wordt hij toch wat opgesloten in de eerste bocht. Vangt zijn race daarmee aan op 15, maar komt niet geheel in het ritme. Verbeterd zich nog wel 2 plaatsen en daarmee niet geheel tevreden omdat top 10 zijn doel was.

Een betere start voor de 2e manche zou toch wel lekker zijn. Met een tip van zeer ervaren oud coureur Edward de Berk lukt het wel beter. Eerste bocht kort afsteken en Sem verdwijnt op 7 het bos in. Aanvang goed moet hij gaandeweg de race toch nog 2 rijders aan zich voorbij laten gaan. Met een 9e plaats toch de zo gewenste top 10 bereikt. Jorg had geen wedstrijd en heeft in het weekend wel aan de conditie gewerkt. Woensdag zal er een motortraining plaatsvinden ter voorbereiding op komende wedstrijden. Voor Eric en Sem wordt dat een ONK in den Dungen op zondag 18 juni. Diezelfde zondag mag Jorg aantreden bij de MX2 junioren in Stevensbeek. Ook hiervan een verslag over een weekie ………