Wedstrijdverslag Hellendoorn 13-5 en Venlo 14-5

Ed en de jongens hadden besloten vrijdag al naar Hellendoorn te vertrekken. Vanwege de lange rit en vroege aanvang wel begrijpelijk. Konden ze vooraf ook nog een beetje motortraining doen. Sem die zaterdag geen wedstrijd zou hebben, kon dan ook nog ff wat meters maken. Hierbij gingen zij beiden erg hard. Dus met tevreden gevoel nog  verder rijden naar Hellendoorn.

Daar de pootjes onder de caravan gedraaid en mooi op tijd plat. Uitslapen is er dan ook niet bij, want om iets over negen mag Eric de baan op. 3 ronden om de baan te leren kennen en daarna 15 minuten om een besttijd te zetten. Het is allemaal erg close met de tijden en zal dan ook met een 7e tijd genoegen nemen. 0.4 sneller op een rond en je staat op P4 . Ook wanneer je dus als 7e mag oprijden voor een startplek is er in bocht 1 vooraan bij zitten mogelijk. Dit lukt Eric dan ook naar behoren en hij ligt na een ronde op 5. Vertoeft daar een aantal ronden om dan toe te slaan en P4 over te nemen. Vol op jacht naar p3 lukt het hem ook deze na 2 ronden in te nemen. Houd hij fel strijdend 5 ronden vol, maar dan glipt er toch iemand langs. Zich vastbijtend in de achterband van deze piloot gaan ze nog 2 ronden zo verder. Hier komt dan de laatste bocht voor de finish waar zijn opponent buitenom gaat. Eric duikt dan binnenin en samen schroeven ze de gashendel volledig open. Beiden op het achterwiel richting de finishlijn een 20 meter verderop. Hierbij haken de motoren van beide heren in elkaar. Zo ongeveer op de lijn duiken zij van de motor, waarbij de afvlag official nog opzij moet springen. Met een voorsprong van 0.04 sec. gaat de Yamaha van Eric eerder over de finish. Fel bevochten P3 met een finish die je nooit of zelden zo ziet. In de 2e manche net ietsje minder weg en na een ronde op 7. Vastbesloten deze positie te verbeteren wederom in de aanval. Het verschil met de rijders voor hem is miniem, maar na 7 ronden schuift hij toch een plek op. 2 ronden later naar 5 en weer een ronde later naar 4. Dat ging wel lekker maar helaas niet voor lang. Bij maximaal gas ging motor iets inhouden. Hierdoor ook weer snel de 4e plek moeten afgeven om motor te sparen. Eric is dus weer helemaal terug waar we hem graag zien. 2 geweldige races en met een 3-5 score totaal op 3 en dus het podium gehaald.

Jorg gaat zo een beetje aan de andere kant van NL om 9.20 de baan in. Met een super geprepareerde v.d.Laar  125cc neemt hij het op tegen hoofdzakelijk 250 cc machines. Zij hebben nu eenmaal meer vermogen, maar de klasseindeling is gewoon zo. Perst er toch een 10e tijd uit wat op dit moment wel okay is. In zijn eerste race lukt de start niet zoals gewenst en vangt zijn wedstrijd aan op 16. Door constante zo ongeveer foutloze ronden te rijden rukt hij op naar 10. Hiermee toch vrij simpel de A finale gehaald. Van de 64 ingeschreven rijders komen hierin de snelste 42 tegen elkaar uit. Jorg mag daarbij als 20e oprijden en dat zal een goede start wel wat bemoeilijken. Goed weg bij het hek moet hij toch vol in de blokken bij de eerste bocht. Na een volle ronde komt hij door op 26 en wil dan aan zijn opmars beginnen. Wil ff later een voor hem gevallen rijder ontwijken en schuift in een plas modder onderuit. Valt hierbij terug naar 34 en mag weer opnieuw aanzetten. Rijd dan toch nog wel in 6 ronden naar 22 waar zonder val natuurlijk iets meer in had gezeten. Ietwat teleurgesteld over de schuiver beseft hij wel verder goed gereden te hebben. Eric zal komend weekend wat vrije trainingen afwerken. Sem zondag  ONK Varsseveld / Jorg MX2 Junioren Deurne. Ook hiervan volgt weer verslag als de juiste informatie binnen is…………