wedstrijd verslag Lommel, Gouda en Boekel

Zaterdag en zondag nam Eric deel aan de MX Rookie Cup in lommel, de top 3 kreeg een wildcard voor de EMX 125cc wedstrijd in Lommel. Zaterdag begon met een vrije training, de baan was niet makkelijk met hier en daar harde randen. Later volgde de tijdtraining, deze ging redelijk en kwam Eric uit op een 6e plaats. De dag werd afgesloten met de kwalificatie race. Eric vertrok met een holeshot, hij moest 3 plaatsen toegeven maar reed een lekker tempo en eindigde op een knappe 4e plaats.

De eerste manche op zondag ging het rijden niet verkeerd maar kon de aansluiting niet houden bij de eerste 3 rijders en kwam op een 4e plaats over de finish. De 2e manche was een herhaling van de eerste. Het rijden ging weer lekker maar miste de aansluiting met de 3 rijders voor hem. Met 2 keer een 4e plaats was dit ook het dagtotaal.

Maandag stond er voor Eric, Sem en Jorg een wedstrijd op het programma. Sem deed mee aan een de Paascross in Gouda, Eric en Jorg aan de MON in Boekel.

Sem had een super dag. Met de training was al te zien dat hij mee kon met de snelste rijders uit zijn klasse. Dit werd de 1e manche direct bevestigd, Sem was als snelste weg uit het hek, moest de eerste ronde 1 plaats toegeven maar gaf niet op. De hele wedstrijd was het een mooie strijd maar Sem trok aan het langste eind en sloot deze manche winnend af. De 2e manche nam Sem weer de kopstart maar gaf deze plaats nu de hele wedstrijd niet meer af. Met een ruime voorsprong van 24 sec. kwam hij als winnaar over de finish wat hem dan ook de overwinning totaal opleverde.

Eric begon de dag in boekel met een 3e trainingstijd bij de 125cc Cup klasse. De eerste manche was Eric redelijk goed weg uit het hek maar doordat een andere rijder onverwacht van lijn veranderde kwam hij ten val. Als laatste moest hij de wedstrijd hervatten maar reed al snel naar voren. Ronde op ronde boekte Eric plaatsen winst en eindigde deze manche toch nog op de 4e plaats. De 2e manche was de start beter en begon nu op de 4e plaats. Snel wist hij 3e plaats in handen te nemen maar kwam toen helaas ten val. Daarna moest hij een gat dicht rijden maar 2 ronden voor het einde nam hij de 3e plaats over en sloot deze manche ook op de 3e plaats af. Met een 4e en 3e plaats in de manches eindigde Eric op een 4e plaats totaal.

De MX2 Junioren klasse van Jorg werd door de drukte gesplitst in 2 groepen. Jorg zette een mooie 6e tijd neer in zijn groep. De 1e manche was de start redelijk, Jorg begon de manche op plaats 11. De 2e ronde kwam hij al als 5e door, even moest hij een plaatsje toegeven maar door zijn constante goede rondetijden boekte Jorg nog 2 plaatsen winst en kwam als 4e over de finish en mocht daardoor deelnemen aan de A finale. In de A finale komen de snelste 25 rijders per groep samen. Dit keer begon Jorg de manche op een 21e plaats, binnen 2 ronden wist hij al door te schuiven naar plek 11. Helaas kwam er een rijder voor hem ten val waardoor hij 2 plaatsen terug zakte. Jorg deed zijn best weer terug te komen maar dit was helaas niet meer haalbaar dus sloot hij deze manche af op een keurige 13e plaats.