wedstrijd verslag Harfsen en Den Hout

19-3 Dutch Masters Harfsen:

Motor Sem is nog niet wat zijn moet. De kleinste v.Helvoirt doet zijn uiterste best en rijd een 39e tijd. Even later is het de beurt aan de grote broer. Op een nog relatief vlakke baan is het verschil maken niet eenvoudig. Ook Eric zet een paar keer goed aan en komt op een 20e tijd.

Nog net voor de middag begint Sem aan zijn 1e manche, Sem rijd hierbij van P32 naar P25 wat voor nu even max was. Om 12 uur is het dan de buurt aan Eric, een goede start is erg belangrijk omdat rondetijden erg close zijn. Deze lukt wel aardig (12e) maar na een halve ronde komt er een lastige dubbelsprong,
Hier was na trainingen (veel valpartijen) al het nodige commentaar op. Dit keer ging het daar voor Eric flink mis, met hoge snelheid en salto er hard van af, zelf behoorlijk duizelig en een erg kromme motor maakte doorgaan onmogelijk.
Terug rennerskwartier in en maar eens kijken of het verstandig is 2e manche wel te rijden.

Om 15.00 uur gaat Sem wel aan zijn 2e manche beginnen.
Iets betere start en nog paar plaatsen kunnen opschuiven eindigt hij nu op P24. Eric houd aan de val een erg pijnlijke en een lichte hersenschudding over. Hiermee is een 2e manche starten dus niet verstandig. Op maandag laat een MRI geen ernstige dingen zien, dus hopen nu op snel herstel.

18-3 WBMC den Hout:

Na een ietswat lange periode weer een wedstrijd weekend voor Jorg. Bij een gemengde klasse van 125 en 500 cc motoren komt hij op een 12e tijd.

12.15 1e manche in middenveld uit eerste ronde nog wat plaatsen verbeterd en als 11e aan finish.
14.45 2e manche is kopie van 1e maar door harde onderarmen iets meer op safe naar een 16e plaats.

19-3 MON MX2 junioren den Hout:

83 deelnemers maakt dat ze in 2 aparte groepen een tijd moeten zetten. Inmiddels iets meer bekende weg voor Jorg en geheel vrij rondje brengt hem een 3e tijd. Geen slechte positie aan het hek door goede tijd, maar komt toch maar slecht weg. Snel plaatsen goed gemaakt gaat hij na 1.5 ronde even onschuldig onderuit. Als bijna laatste (39) in de achtervolging toch naar 25 gereden en daarmee A finale behaald.

Hierbij was het starten vanuit de 2e rij al moeilijk,
door na een paar bochten motor stil te remmen weer achteraan (49) beginnen . Vervolg van de race was wel oké, maar meer als P31 zat er nog niet in.

Bij Eric is het nu afwachten wat herstel doet anders voor hem zondag 26-3 ONK Boekel. Sem zal het deze week met wat trainingen moeten doen zonder wedstrijd in het weekend.
Zondag staat er voor Jorg op 26-3 een junioren wedstrijd in Zijtaart op programma.